Ukratko o nama

Mi smo mala pčelarska obitelj iz podvelebitskog primorskog kraja,točnije iz Senja , koja se pčelarstvom bavi iz ljubavi. Uložili smo puno truda, ali i novaca u opremanje našeg pčelinjaka, te nam je kvaliteta opreme i aparature od iznimnog značaja.

Pčelarimo na predjelu Guslica i Melnica, na dvije paše, kadulji i livadi, a želja nam je povećati broj paša i dobiti raznovrsniju ponudu meda. Od ostalih proizvoda nudimo cvjetni pelud i pčelinji otrov, a od meda radimo razne pripravke, kao kremasti med, med s orasima, suhim smokvama i mješavinu meda i peludi  koja je odlična za zaštitu imuniteta.
Kako imamo dvoje male djece, posebno nam je važno da je med koji proizvodimo prvoklasan, jer med koji jedu naša djeca isti je medu koji prodajemo našim kupcima. Naš med prolazi sva ispitivanja i analize te je njegov sastav transparentan i javan.
Pčelarstvom smo se počeli baviti prije šest  godina, kada je moj suprug stavio pokraj kuće četiri košnice iz znatiželje, kako bi vidio hoće li se pronaći u tome i hoće li to biti za njega. Svašta nam se dogodilo te prve godine, toliko početničkih grešaka, netko drugi na našem mjestu bi možda odustao, ali mi nismo. Dogodilo se nešto što je Sanjina toliko privuklo tim malim bićima da ih je po noći obilazio sa svjetiljkom i promatrao što rade, a onda bi došao kući i meni to sve prepričavao. Počeli smo prikupljati literaturu, pročitali smo sve važnije knjige o pčelarstvu koje postoje kod nas i u susjednim državama. Polako je ta zaluđenost prešla i na mene.
Uz sve te početničke slatke brige Sanjin je obolio od dijabetesa, u šoku i strahu shvatili smo da mora potpuno okrenuti život u jednom sasvim drugom smjeru. Znali smo da mora promijeniti posao, nije mogao više sjediti za kompjutorom u uredu osam sati, jer je to bilo pogubno za njegovu bolest, a pčelarstvo je baš ona suprotnost koja mu odgovara, boravak u prirodu, fizički rad i što je najvažnije od svega nema stresa.
Odlučili smo se uložiti određena sredstva u nabavu osnovne opreme i četrdeset košnica, sve smo radili zajedno, od farbanja drvenarije, do pčelarenja, vrcanja meda, pa i prodaje, shvatili smo da je to posao koji možemo raditi kvalitetno, ujedno provodeći većinu vremena zajedno. Uključili smo u posao cijelu familiju, svatko je pomagao na svoj način, pa i naše dvoje male djece živi sa pčelama od svog rođenja.
Kako se naš gradić nalazi na moru podno planine Velebit, priroda je toliko netaknuta i očuvana da je to pravi raj za pčele, te je paša raznovrsna i iznimno kvalitetna. Proizvodimo dvije vrste meda, med od kadulje, koja raste bliže obali i livadni med na čiju pašu s pčelama selimo u srce Sjevernog Velebita. Naš med bogat je aromama prekrasnog raznovrsnog velebitskog bilja koji ga čini posebnim. Moramo raditi svi zajedno na tome da ova naša predivna priroda ostane netaknuta, pa tako i mi pčelari uzgojem pčela pomažemo u tome, jer pčela u današnje vrijeme sama, bez pomoći pčelara, ne može opstati zbog raznoraznih čimbenika kao što su pesticidi, kisele kiše, i ostali zagađivači.
U pčelarstvu nije sve uvijek ovako lijepo kako sam gore opisala, pčelarska godina uvelike ovisi o vremenu, na koje ne možemo utjecati. Stoga smo se i odlučili proširiti paletu naših proizvoda. To naravno iziskuje nova ulaganja, a tu smo saznali za Rewilding europe. Iznijeli smo im svoj plan ulaganja i proizvodnje, koju želimo proširiti na proizvodnju još nekoliko vrsta meda, matica i pčelinjeg otrova, odradili nekoliko kvalitetnih sastanaka na kojim smo dobili pregršt savjeta kako pametno prošitiri svoj biznis i nakon svega toga  Rewilding tim nas je prepoznao. S ponosom i velikim oduševljenjem smo postali dio njihove obitelji.
Čeka nas veliki posao, ali ne bojimo se, znamo da smo nas dvoje dobar tim koji se međusobno nadopunjuje, a i više nismo sami Rewilding Europe je također uz nas.